Mexicaans weekend, watervallen, Capri en meer...

Hier weer een update van mijn belevenissen in Rome (en ik ben ook even in Nederland geweest). Ik heb alweer heel wat meegemaakt sinds het vorige verslag.

Het weekend van 9 en 10 mei was een beetje het Mexicaanse weekend. Op zaterdag waren Rebeca en ik uitgenodigd door een meisje (Paulina) die we van het feest op 1 mei kennen. Zij komt uit Mexico, maar woont sinds een tijdje in Italië. Bij het huis van haar vriend (en zijn broers/huisgenoten) kon iedereen in de tuin genieten van een Mexicaanse lunch. Het was mooi weer en we hebben de hele middag aan tafel gezeten. Ik vond het leuk om een saus voor over de rijst te proeven die o.a. bestond uit chocolade en pepers. Het lijkt misschien raar, maar het was echt lekker. Er werd ons verteld dat Mexicanen graag overal pepers in eten, ook al is het zoetigheid. Ze doen ook bijvoorbeeld pepers in fruit. 's Avonds waren de andere gasten vertrokken, maar Rebeca en ik bleven nog gezellig om ook nog een beetje avond te eten. Rond 23:00u gingen Rebeca en ik met de bus naar het centrum om daar naar een club in een grot (Grotta Pinta) te gaan. Het zag er heel leuk uit binnen, omdat het echt in een ruïne/grot was onder de grond. In de groeven van de rotsen stonden waxinelichtjes. Eerst trad er een meisje op met een akoestische gitaar. Dat klonk mooi en was erg sfeervol in de locatie. Erna draaide een dj vooral disco nummers en na een tijdje hadden we het wel weer gezien. We waren ook moe en een hadden een beetje een raar gevoel in onze buik van al het eten en drinken de hele middag en avond.

Op zondag had ik als lunch eerst een BBQ in de tuin van de casa omdat de kleinzoon van Silva (de mama) 1 jaar was geworden. Erna vertrok ik naar een Mexicaansfeest voor de gemeenschap in Rome. Ik kende na zaterdag namelijk wel wat Mexicanen en vriend/vriendin. Toen ik aankwam speelde er Mexicaanse mariachi muziek. Ook werd erna een bekend lied gezongen en werd er veel Salsa muziek gedraaid. Ik had zaterdag al een beetje geoefend na het eten om daar op te dansen en nu kon ik dus weer even goed oefenen. Erna ben ik samen met Paulina naar park Villa Pamphill gegaan. Daar was ik nog niet geweest. Het bleek een heel mooi en groot park te zijn. Na een hele wandeling door het park hebben we in het huis waar Paulina woont nog een dvd gekeken. Dat was wel leuk omdat ik eigenlijk sinds in Italie ben niet meer voor een tv had gezeten.

De vrijdag voor het weekend mocht ik weer eens bij de peuterschool boven in de Casa werken. Ik kwam erachter dat ze hier allemaal in wipstoeltje/op matjes slapen en niet in bedden zoals in Nederland. Na het eten kwamen de stoeltjes/matjes tevoorschijn in de speelkamer en alle kindjes namen een plekje of werden ergens gelegd, het licht ging uit en de meeste gingen ook snel slapen. Dat was wel grappig om mee te maken. In Nederland vond ik het heel wat werk om eerst alle kinderen te verkleden in pyjama en later na het slapen weer aan te kleden. Ik vertelde het aan de leidsters dat dit wel makkelijker was, maar het leek hun enig om de kinderen te verkleden en een aparte slaapkamer te hebben. Na het werk ben ik naar park Appia Antica gegaan, waar langs een oude weg ruines staan. Op de terugweg ben ik in Rome een ijsje gaan proberen in de oudste ijssalon (Palazzo del Freddo). Ik had hoge verwachtingen na mijn verkregen informatie, maar ik zou het niet aanbevelen. Het was een hele grote ijssalon, met tl-lichten en chagrijnig personeel. Het leek een beetje op een McDonals waar het druk is. Het ijs smaakt wel aardig, maar niet bijzonder goed.

Tijdens de laatste bijeenkomst voor alle juniorvrijwilligers kregen we te horen dat de familie die de casa nu runt, gaat stoppen. Een andere bevriende familie, (met een jongere papa en mama) gaat het in september overnemen. Ook wordt de casa vanaf juni verbouwd. De peuterschool die boven zit gaat naar een andere locatie in de buurt, zodat boven alle ouders met kinderen kunnen wonen. Daarna zullen alleen de kinderen van de casa beneden wonen. Zij hebben dan grotere kamers en de moeders met kinderen meer hun eigen ruimte. Ondertussen zijn een moeder, vader en 2 kinderen en een andere moeder met 2 kinderen wel net vertrokken naar een andere casa omdat ze het hier niet meer leuk vonden. Ik denk dat onze kamer ook anders gaat worden. Gelukkig zitten we niet aldoor in de bouwput, want rond 20 juni vertrekken we met de kinderen naar een huis in Fregene (ligt aan het strand vlakbij Rome).

Op donderdagavond 14 mei vertrok ik voor even naar Nederland om op zaterdag 16 mei feest te vieren omdat mijn moeder 50 was geworden. De reis naar het vliegveld ging heel voorspoedig, maar het nadeel was dat ik nog erg lang moest wachten tot we vertrokken. Ik landde in Hanh (Duitsland) omdat het op deze manier het goedkoopste reizen was. Patrick haalde me op en rond 3 uur 's nachts waren we thuis. Op maandagochtend vloog ik om 6 uur alweer naar Rome, dus we moesten al 's nachts met de auto naar het vliegveld vertrekken. Het was wel kort, maar toch leuk om even terug te zijn en thuis te relaxen. Op maandag moest ik 's middags ook alweer werken, dus dat was wel even druk.

Vrijdag 22 mei was ik de hele dag vrij en ben ik eerst de watervallen van Marmore (vlakbij Terni) gaan bezoeken. Dit zijn de grootste van Europa. Ze zijn maar bepaalde tijden aan, maar ik was er om 10:30 toen ze net een half uur aan waren en om 13:00u zou het water niet meer stromen. Het zag er erg mooi uit en de waterspetters waren ook wel lekker met het warme weer. Er waren 3 wandelroutes en ik besloot eerst maar de langste te doen die helemaal naar boven zou gaan. Het was een hele klim. Toen ik weer terug liep naar beneden ging ik ook nog de 2 andere kortere routes doen. Deze waren korter en echt rond en langs het water. Ik had flink doorgelopen en net iets voor 13:00u vertrok ik en kon ik gelijk weer met de bus mee. Vanaf het station in Terni ging ik verder met de trein naar Spoleto. De rest van de middag heb ik daar doorgebracht. Vanaf het station liep ik eerst maar richting een kasteel wat ik in de verte op een berg zag met allemaal bebouwing ervoor. Vanaf daar had ik een mooi uitzicht. Eigenlijk wilde ik de kasteeltoren in, maar die was net wegens verbouwing gesloten. Verder werden ook heel veel anderen gebouwen opgeknapt in Spoleto, dat was wel jammer nu ik er was omdat veel in de steigers stond. Het was een rustige plaats, maar wel mooi met middeleeuwse straatjes en gebouwen.

Op zaterdag vertrokken Fanny, Rebeca en ik met de trein naar Napels, om daar de boot naar Capri te nemen. Eenmaal op het eiland namen we de bus om de Grotta Azzuro te bezoeken. Het was een klein busje die op smalle slingerweggetjes zowat het hele eiland overstak. Onderweg moesten we ook nog eens overstappen. We gingen de grot in met een bootje en binnen kon je zien dat het water echt azuurblauw was. Na ongeveer 5 minuten waren we alweer buiten, ik had verwacht dat de grot wel groter zou zijn. Het was dan wel erg duur (6 euro entree en 4 euro service kosten voor bootman). Maargoed, alles leek wel duur op Capri. Gelukkig was het wel echt mooi om te bezoeken: mooi uitzicht op de blauwe zee, leuke straatjes en het leek echt een vakantiedag. Na de grot gingen we naar het centrum van Capri en vanaf daar liepen we naar een ruïne van een grote villa (Jovis). Daar aangekomen leek het Rebeca en mij beter om er maar niet in te gaan omdat we wel weer op tijd de boot terug moesten nemen en we wilden ook nog wat anders bezoeken. We hadden inmiddels ook al zoveel ruines gezien. Fanny ging later terug omdat zij de volgende dag ook nog in Napels zou blijven omdat ze vrij was en bezocht nog wel de ruïne. Nadat Rebeca en ik de mooie tuin van Augusto hadden gezien en het uitzicht op zee, liepen we terug naar de haven. Na het kopen van een ticket voor de terugweg hadden we nog tijd om een half uur aan het strand door te brengen. We gingen op de rotsen zitten met onze voeten in het water. Ineens kwam er een krab vlakbij mij op de rots. Rebeca moest lachen dat ik schrok en probeerde erna ‘m aldoor te vangen. Ze zei dat ze het erg lekker vond om te eten. In Spanje woont ze aan het strand dus voor haar was het normaal.

Verder kan ik nog melden dat mensen hier denken dat je in Nederland veel vet moet eten omdat er een koud klimaat is. Ook viel het me op dat veel mensen hier vuilnis in plasticzakken van de supermarkt aan de weg zetten. Ze moeten het eigenlijk in grote containers gooien, maar waarschijnlijk heeft niet iedereen zin om dat te doen. Het lijkt wel dat de vuilnisauto vaak komt, want er is daardoor vaak file hier in de straat. In Nederland zie je vaak mannen op de auto, maar de auto die hier langskomt, staat vol vrouwen die de vuilnis ophalen. Ook heb ik met Fanny nog een bekende ijssalon in het centrum opgezocht (Giolitti). Ze hadden heerlijk ijs, waar we wel even voor in de rij moesten omdat het populair was. Hierna zijn we nog naar het ziekenhuis gegaan waar Roxanne meisje van 4 uit casa) een tijdje verbleef wegens een bult (infectie) in haar nek. Gelukkig is ze nu weer terug en gaat het beter.

Omdat ik niet meer dan 200 foto's op deze site kan zetten (en zoveel staan er nu)... kun je voortaan in ieder geval de foto's van mijn half jaar EVS vinden op: http://picasaweb.google.com/Marloesdg1 (staatook rechts als link op deze website)

Peetje

Leuk om weer iets te horen, je hebt al weer veel meegemaakt.
Ik merk wel in je verhalen dat je echt gesetteld bent.
Ik ga morgen de foto`s eens op m`n gemakje bekijken.

Groetjes peet

ineke

hoi, leuk dat we elkaar even hebben gesproken en gezien op je moeders feest, nu alweer zoveel belevenissen daar, leuk om je verhalen te lezen, nog veel plezier en succes met je werk daar en de kids. liefs INEKE

Sandrine

Hee Marloes! Leuk weer een verhaal! en ook nog even naar Nederland voor een weekend. Kon ik dat maar. Ik ben inmiddels verhuisd naar een ander huis, veel mooier en groter. Alles gaat goed hier. NOu ik ga even de foto's kijken!
xxx en veel plezier nog daar!

jeanny-sander

hoi marloes
weer veel gedaan ,en wat zie je al lekker bruin
net de fotos gekeken samen met sander
zijn erg mooi,
sander vraagt of je ook fotos hebt van de toren van pizza en of er haaien zitten in de capri
groetjes xxx

Jacintha

Zo idd veel gedaan. Die watervallen zien er super mooi uit, daar wil ik in de zomer ook wel heen!

Mandy

Je hebt lekker veel beleefd zie ik! Ik vind de foto's erg mooi..
Lekker genieten daar! X

Martie

Leuk dat je vorig weekend er ook was! En dan nu al weer van alles beleefd in Italie. Wat is het toch een heerlijk land en dan al die zon op de foto's !
Het beste met je werk met de kleintjes, liefs Martie